Nieuws

Inmiddels 13 nertsenbedrijven besmet met coronavirus

Het aantal met corona besmette nertsenbedrijven is opgelopen tot dertien. Dat heeft het ministerie van LNV bekendgemaakt. De NVWA is 6 juni begonnen met de ruiming van besmette nertsenbedrijven. Dagelijks kunnen twee tot drie bedrijven geruimd worden.
Drie nieuwe besmettingen zijn aan het licht gekomen via het verplichte early warning-onderzoek: wekelijks inzenden van gestorven dieren, en één op basis van een melding. Het gaat om twee bedrijven in Landhorst, één in Volkel en één in Castenray.
De bron van de infecties is niet bekend, aldus LNV. De NVWA voert traceringsonderzoek uit op de bedrijven en heeft contact met de GGD over het mogelijk testen van medewerkers. Tevens worden de beschikbare virusisolaten onderzocht. Op die manier kan mogelijk meer inzicht worden gekregen in de infectieroutes.

Alle nertsenbedrijven gescreend

Op alle nertsenbedrijven in Nederland zijn inmiddels monsters genomen voor screening op het coronavirus (onderzoek op antistoffen). De uitslagen van het onderzoek volgen eind deze week, meldt LNV.

Meer over:
Nieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.