Elite Studiedagen 2020

Bert van Niejenhuis tijdens studiedag “Haal meer rendement uit je koe”

Elite organiseert in het voorjaar van 2020 twee studiedagen. Samen met de opleiders van CowSignals wordt ingegaan op onder meer droogstand, klauwgezondheid, robotmelken, afkalven en inseminatie. De twee studiedagen met de thema’s ’transitie en vruchtbaarheid’ en ‘voermanagement en robotmelken’ vinden plaats op donderdag 12 maart en donderdag 23 april op de nieuwe locatie van AgriMedia in Bennekom.

STUDIEDAG 12 maart

Transitie en vruchtbaarheid

Wil je dat een koe binnen 365 dagen weer afkalft? Dan zijn er drie belangrijke vragen te beantwoorden. Is de koe tochtig, wordt de tocht ook waargenomen en zo ja, wordt de koe drachtig? Met deze drie vragen hebben we de gehele vruchtbaarheid beet. Wat heeft een koe nodig om vruchtbaar te zijn: een probleemloze transitie.

Meer over deze studiedag

STUDIEDAG 23 april (VANWEGE CORONA AFGELAST)

Voermanagement en robotmelken

Optimaal voermanagement heeft niet alleen betrekking op het voeren zelf, maar ook op de voederwinning en de opslag. Optimaal voermanagement stopt niet bij het gedegen mengen van een rantsoen. Even belangrijk is of ieder dier het berekende rantsoen ook opneemt. Op de studiedagen leer je de voeropname van individuele dieren te controleren, problemen te detecteren en bij te sturen. Waarom is het vaak beter om niet ’s morgens vroeg te voeren? Neemt een dier dat ’s nachts alleen aan het voerhek staat wel net zo lang en veel voer op als haar koppelgenoten die wel gezamenlijk vreten?