NIEUWS


Vogelgriep op vermeerderingsbedrijf voor eenden

27 jan 2023

In Nijkerk (Gld.) is vogelgriep vastgesteld op een vermeerderingsbedrijf voor eenden. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de ongeveer 10.000 dieren op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).


Mannheimia: bij kalf én koe

26 jan 2023

Als een volwassen melkkoe acuut ernstig ziek is, moet er gedacht worden aan Mannheimia haemolytica, ook als er niet direct duidelijk sprake is van longproblemen.


Vogelgriep vastgesteld Abbega

26 jan 2023

In Abbega (Fr.) is op een leghennenbedrijf vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de ongeveer 57.000 dieren op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).


Vaccinatie tegen vogelgriep niet altijd geslaagd

17 jan 2023

Maternale antilichamen kunnen de oorzaak zijn van het niet succesvol vaccineren van kippen tegen vogelgriep. Dat blijkt uit onderzoek van Xue Pan. Pan is met het onderzoek gepromoveerd aan Wageningen University & Research.


Vogelgriep in Tongeren

13 jan 2023

In de Belgische plaats Tongeren is vogelgriep vastgesteld op een commercieel pluimveebedrijf. Om verdere verspreiding te voorkomen, worden de dieren op het bedrijf geruimd.


In kleine stappen naar minder eiwit

11 jan 2023

Wat doet het verlagen van het ruw-eiwitgehalte in het melkveerantsoen met de diergezondheid? Om dat te signaleren, wordt de diergezondheid gevolgd op 153 melkveebedrijven.


Rat helpt bij opsporen paratuberculose in geitenmelk

4 jan 2023

Ratten zouden kunnen helpen bij het vroegtijdig opsporen van paratuberculose bij geiten. Dat blijkt uit onderzoek van de Vlaamse Manon de Meester. De Meester won afgelopen december de Vlaamse Bachelorprijs met haar scriptie.


Kalkoenbedrijf in Houthulst getroffen door vogelgriep

28 dec 2022

Op een kalkoenenbedrijf in het Belgische Houthulst is vogelgriep vastgesteld. Om verdere verspreiding te voorkomen worden de dieren op het bedrijf geruimd. Dat meldt het FAVV.