Elite Trainingen

Wist u dat meer dan de helft van de verschillen tussen bedrijven in melkproductie niet door de rantsoensamenstelling wordt bepaald?

Op woensdag 4 december organiseert Elite de training VoerSignalen en jij bent, samen met de vele andere lezers van Vakblad Elite, uitgenodigd! De training wordt gegeven door een ervaren trainer van CowSignals®.

OVER VOERSIGNALEN

De hoogte van de melkproductie heeft meer met te maken met huisvesting, diergezondheid en koemanagement nog meer te maken dan met de voer- en mengkwaliteit. Bepalend voor de melkproductie is of ieder dier het berekende rantsoen ook daadwerkelijk opneemt. In de training leer je de voeropname van individuele dieren te controleren, problemen te detecteren en bij te sturen.

Voergangmanagement en de inrichting van de stal zijn ook essentiële facetten als het gaat voldoende voer voor elke koe, of het nu om een vaars, vierdekalfs, oudmelkte of ranglage koe gaat. Zelfs in perfect uitgedachte stallen zijn niet alle problemen op te vangen. Koeien die meer drogestof opnemen kauwen minder en koeien die minder lang kunnen liggen door melk- en behandeltijden vreten minder lang. Waarom is het vaak beter om niet ’s morgens vroeg te voeren? Neemt een dier dat ’s nachts alleen aan het voerhek staat wel net zo lang en veel voer op als haar koppelgenoten die wel gezamenlijk vreten? In de training worden deze en nog veel meer vragen beantwoord.

Praktische informatie

Datum Woensdag 4 december 2019
Locatie Agrimedia, Wageningen
Kosten Elite- (en Veehouderij Techniek) abonnees betalen € 199,-.

De normale toegangsprijs bedraagt € 259,-. Bij afname van meerdere trainingen ontvangen Elite-abonnees een extra korting van €30,- op elke extra training.

Direct Aanmelden ❯


OVERIGE GEPLANDE TRAININGEN

[trainingenlijst]

Over de trainers

Bert van Niejenhuis
Bert is geboren op 28 September 1978 in Delfzijl. Zijn ouders zijn opgegroeid op een melkveebedrijf waar hij het grootste deel van zijn vakantietijd heeft doorgebracht. Als gekwalificeerd dierenarts werkt hij een aantal maanden op een Russisch melkveebedrijf aan een klauwgezondheidsprogramma. Direct na het afstuderen start Bert als dierenarts en werkt hij 90% van zijn tijd met melkvee. In 2011 wordt Bert mede-eigenaar van deze praktijk . In 2008 is Bert als trainer gestart bij CowSignals® en verzorgt hij lezingen en workshops in Europa, Azië en Noord-Amerika. In 2014 is Bert Master trainer geworden. Naast zijn werk was hij voorzitter van diverse kennisstudiegroepen en organiseerde hij mede een jaarlijkse conferentie voor dierenartsen.

Nico Vreeburg
Nico is in 1994 gekwalificeerd als dierenarts aan de Universiteit Utrecht. Van 1994 tot 2008 heeft hij gewerkt als huisarts in de veterinaire praktijk De Overlaet in Oss, alwaar hij in 1997 partner werd. In 2000 komt Nico bij Vetvice en richt hij Vetvice Barn Design op. Sinds 2009 is Nico trainer / adviseur op stallenbouw, melkveehouderij en koeienmanagement.