Bedrijfsnieuws | Mensen

Christian Scherpenzeel nieuw hoofd dierenartsen afdeling rund bij GD

Christian Scherpenzeel is per 1 december 2020 aangesteld als hoofd dierenartsen van de afdeling rund. Scherpenzeel is sinds 2011 bij GD in dienst als senior rundveedierenarts met specifieke aandachtsvelden uiergezondheid, melkkwaliteit en ontwikkeling van antibioticumresistentie.
Christian Scherpenzeel begon na zijn studie Diergeneeskunde als rundveedierenarts bij Dierenartsenpraktijk Veenendaal. Hierna werkte hij twee jaar op de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht bij het departement landbouwhuisdieren als universitair docent/onderzoeker. In 2017 promoveerde hij, naast zijn werk bij de GD, als buitenpromovendus aan op zijn proefschrift ‘Selectief droogzetten van Melkvee’.
Samen met het uiergezondheidsteam van de GD (UGA) blijft Scherpenzeel praktische trainingen en bedrijfsbezoeken verzorgen voor melkveehouders en rundveepractici en blijft hij als uiergezondheidsexpert betrokken bij mastitisonderzoek in binnen- en buitenland.

Meer over:
BedrijfsnieuwsMensen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.