Bedrijfsnieuws | Mensen

Varkensdierenarts Rudolf Raymakers ontvangt eerste Anne Veenbaas-penning

Varkensdierenarts Rudolf Raymakers ontvangt de eerste Anne Veenbaas-penning. Raymakers werd voorgedragen door zijn collega’s van De Varkenspraktijk. Vanwege de huidige coronasituatie krijgt Raymakers de penning en bijbehorende 500 euro op een later moment uitgereikt.
“Hij verdient deze penning vanwege zijn enorme bijdrage aan de verbetering van de varkensgezondheid in Nederland. Zo was hij betrokken bij het terugdringen van het antibioticumgebruik in deze sector en is hij een enorme verbinder van dierenartsen, varkenshouders, bestuurders en wetenschap”, aldus voorzitter Geart Benedictus van het Anne Veenbaas Fonds.

Directeur van eerste provinciale GD

De Anne Veenbaas-penning is in het leven geroepen in 2019, het jaar waarin de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) het honderdjarig bestaan vierde en het Anne Veenbaas Fonds werd opgericht. Anne Veenbaas was in 1919 in Friesland de eerste directeur van wat toen de eerste provinciale GD was. Hij was directeur tot zijn dood in 1939 en heeft met de middelen van die tijd baanbrekend werk verricht ter verbetering van de diergezondheid.

Meer over:
BedrijfsnieuwsMensen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.