Nieuws | Rundvee

Wettelijke regels voor huisvesting jonge kalveren

Kalveren tot 8 weken mogen in eenlingboxen gehuisvest worden, kalveren vanaf 8 weken moeten in een stal gehouden worden. Dat meldt vakblad Veehouder en Veearts.
Eisen eenlingboxen: de kalveren kunnen elkaar zien en aanraken, de breedte is ten minste de schofthoogte van het kalf terwijl het rechtop staat, en de lengte is ten minste 1,1 keer de lichaamslengte van het kalf (gemeten van neuspunt tot aan de achterkant van de zitbeenknobbel).
Eisen van de stal: elk kalf heeft een minimale vloeroppervlakte van 1,5 m2 per kalf minder dan 150 kg, 1,7 m2 per kalf van 150-220 kg, 1,8 m2 per kalf van 220 kg of meer. De vloer heeft een stevige vlakke en stabiele oppervlakte, is stroef en aangepast aan het gewicht en de grootte van de kalveren. De dieren kunnen zonder problemen liggen, rusten, opstaan en zichzelf likken.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsRundvee
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.