Geen categorie

Pootspalk tegen aangeboren korte buigpezen kalveren

De pootspalk van de firma Horizont is goed in staat om lichte vormen van aangeboren korte buigpezen bij jonge kalveren te genezen. Maar de spalk gaat niet lang mee. Dat blijkt uit onderzoek van het Duitse blad Top Agrar.
Bij aangeboren korte buigpezen kan het kalf kort na de geboorte zijn voorknieën en de ellebogen niet goed strekken. Bij een milde vorm herstelt het kalf vaak spontaan binnen een dag of tien. Soms is een operatie nodig.

Veearts en melkveehouder

Een melkveehouder en een veearts kregen pootspalken van de firma Horizont in bruikleen en Top Agrar vroeg een halfjaar later naar hun ervaringen. In totaal kregen zij in die periode met acht kalveren te maken met de aangeboren aandoening. Bij één was de uitingsvorm zo ernstig dat het geopereerd moest worden. Bij de andere zeven kalveren verdween de aandoening, al was dat waarschijnlijk ook wel verdwenen, zonder de spalk. Heel solide waren de pootspalken niet. Daar moet Horizont echt iets aan doen, vindt Top Agrar.
0118_buitenland neven 1_resize

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Geen categorie
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.