Bedrijfsnieuws | Mensen

Merel Langelaar afgetreden als voorzitter KNMvD

Merel Langelaar is per 1 september 2019 afgetreden als bestuursvoorzitter van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD), de beroepsorganisatie voor dierenartsen. Dat heeft de KNMvD bekendgemaakt.
De reden voor het vertrek van Langelaar is haar nieuwe baan als vice-decaan en hoogleraar Policy and impact in veterinary medicine bij de faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Tot september werkte zij als coördinerend specialistisch senior inspecteur bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).
Met de overstap naar de faculteit legt ze ook de voorzittershamer van de KNMvD neer. Langelaar: “Ik zal beide partijen, zowel de faculteit als de KNMvD, niet in gelijke mate de aandacht kunnen geven die ze verdienen. Daarmee doe ik hoe dan ook een van beide tekort. Daarom heb ik besloten, hoe lastig ik dat ook vind, om me terug te trekken als voorzitter nu mijn nieuwe functie bij de faculteit aanvangt.”

Aan de wieg van nieuwe organisatiestructuur

Langelaar stond met haar mede-bestuursleden aan de wieg van de nieuwe organisatiestructuur van de KNMvD. Het KNMvD- bestuur wilde een eenvoudige inrichting van de vereniging met een lichte bestuurlijke structuur.
De KNMvD begrijpt de keuze van Langelaar, maar betreurt haar vertrek zeer. Haar collega’s zeggen haar warme persoonlijkheid en expertise te zullen missen.

Meer over:
BedrijfsnieuwsMensen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.