Nieuws | Pluimvee

Ophokplicht pluimvee België nog van kracht

De ophokplicht voor pluimvee in België blijft van kracht. Dat meldt de Landsbond Pluimvee. De dieren moeten opgehokt blijven, omdat er bij een particuliere pluimveehouder een nieuwe besmetting van het H5N8 vogelgriepvirus is vastgesteld.

Eerder werd aangekondigd dat de voorzorgsmaatregelen tegen vogelgriep in fases versoepeld zouden worden. De fasering is nu stopgezet. De eerste stap die gezet is op 6 april wordt niet terug gedraaid. Dat gaat om het opheffen van de ophokverplichting voor particulier gehouden pluimvee en vogels. De nieuwe besmetting brengt daarin geen verandering.

De besmetting heeft wel een gevolg voor de professionele pluimveehouders. Kortweg betekent het dat pluimvee opgehokt moet blijven en dat het uitlaadverbod voor slachtpluimvee in stand blijft. Volgens de Landsbond wordt de situatie in de loop van week 17 nog eens geëvalueerd.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPluimvee
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.