Nieuws | Pluimvee

Minder hoogpathogene vogelgriep in Europa

Er zijn in Europa in de afgelopen twee maanden minder uitbraken van hoogpathogene vogelgriepvarianten vastgesteld. Dat blijkt uit cijfers van de EFSA, de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid.

In maart en april zijn er minder uitbraken van vogelgriep op pluimveebedrijven dan in de periode van december tot en met februari. Ook waren er minder uitbraken in vergelijking met dezelfde periode in 2022. Bij wilde vogels was het aantal uitbraken wel hoger dan in het voorjaar van 2022. Kokmeeuwen worden zwaar getroffen.  Ook sterfte onder een bedreigde soorten als de slechtvalk nam toe.

Het risico voor besmetting voor mensen in Europa blijft laag en dit risico is laag tot matig voor mensen die in contact komen met mogelijk besmette en dode dieren, zoals pluimveehouders en dierenartsen. (EFSA / AgriHolland)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPluimvee
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.