Nieuws | Varkens

Europees netwerk voor onderzoek naar influenza bij varkens

De Gezondheidsdienst voor Dieren (Royal GD) is een van de Nederlandse partners, samen met WBVR en Universiteit Utrecht, binnen de EU-COST-Action project over influenza infecties bij varkens ).

Van 25 tot 27 april 2023 werd de eerste wetenschappelijke bijeenkomst van ESFLU (European Swine Influenza Network) gehouden in Barcelona. Tijdens de bijeenkomst werd de projectvoortgang en resultaten gepresenteerd. Er waren ongeveer 25 voordrachten vanuit verschillende Europese landen aangevuld met diverse workshops.

Lucía Dieste Pérez (Royal GD) was lid van het lokale organisatiecomité en ze gaf een overzichtspresentatie over het ‘onderzoek-landschap’ van influenza bij varkens binnen ESFLU. Erhard van der Vries presenteerde de eerste resultaten van het Nederlandse surveillance project naar influenza bij varkens. Evelien Germeraad (WBVR) presenteerde de onderzoeksplannen van het PPS project dat binnenkort start en waar GD ook partner in is. Daarnaast mocht Tijs Tobias (Royal GD) een wetenschappelijke sessie voorzitten en een workshop leiden waarbij informatie over de monitoring en surveillance activiteiten naar influenza bij varkens in verschillende landen wordt verzameld.

Binnen ESFLU wordt gewerkt aan de uitwisseling van resultaten uit onderzoek en surveillance activiteiten. Daarnaast worden voorschriften ontwikkeld voor diagnostiek, biosecurity en monitoring, in samenwerking met diverse andere (EU)-projecten.

Bron: GD.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsVarkens
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.