Nieuws | Varkens

Afrikaanse varkenspest in Polen

In het Westen van Polen in de plaats Luban is op een klein varkenshouderijbedrijf op donderdag 13 april Afrikaanse varkenspest vastgesteld. Dat meldt Varkens.nl. Op het bedrijf in de provincie Neder-Silezië op ongeveer 15 kilometer van de grens met Duitsland waren 5 zeugen, 10 vleesvarkens en een beer aanwezig. In het gebied zijn verder geen grote varkensbedrijven gevestigd.

In de nabijheid van het Poolse varkensbedrijf zijn eind maart enkele met Afrikaanse besmette wilde zwijnen gevonden. Dit jaar is het virus al 1109 keer vastgesteld bij wilde zwijnen in Polen. In heel 2022 waren er 2.152 besmettingen bij wilde zwijnen. Vorig jaar waren er in Polen 13 uitbraken bij varkenshouderijbedrijven. De uitbraak op het bedrijfje in Luban is de eerste van 2023.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsVarkens
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.