Nieuws | Rundvee | Schaap-Geit

Beieren: Wolf mag in sommige gevallen worden afgeschoten

Als een wolf een schaap of ander vee aanvalt, dan mag het roofdier worden afgeschoten. Dat laten de regels in de Duitse deelstaat Beieren per 1 mei toe.

De nieuwe Beierse wolvenverordening is in het leven geroepen met twee doelen. De bescherming van mensen komt op de eerste plaats. Daarnaast is de verordening aangepast om schade in de landbouw te voorkomen. In het belang van de gezondheid van de mens zijn eenvoudigere uitzonderingen mogelijk voor het afschrikken en verwijderen van wolven met gedragsproblemen. Concreet worden verschillende punten genoemd die als voorwaarde worden beschouwd voor het verlenen van een vergunning voor afschot.

Ernstige landbouwschade is lastig te voorkomen in graasgebieden die niet of redelijkerwijs niet afgeschermd kunnen worden. Dit zijn bijvoorbeeld alpenweiden waar het moeilijk of in het algemeen onmogelijk is om kuddes te beschermen met een eenvoudige omheining. Als wolven hier vee verwonden of doden, kan een wolf die wordt aangetroffen worden gevangen, afgeschrikt of gedood. (AgriHolland / br.de)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsRundveeSchaap-Geit
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.