Bedrijfsnieuws | Paarden

One health in Dierenkliniek Den Ham

De dierenkliniek in Den Ham heeft een MRI scanner aangeschaft. Nergens in Nederland staat een machine die zulke scherpe foto’s van grote dieren als paarden kan maken.
Een heel paard kan er niet onder, maar door de open zijkant van de MRI, wel de benen en het hoofd. Aangezien de paarden liggend door de MRI gaan, moeten ze onder gehele verdoving. Een groot voordeel daarvan is dat de paarden volledig stil liggen en de beelden erg scherp worden. Op de MRI kunnen de verschillende weefsels in de paardenbenen daardoor goed worden bekeken en beoordeeld.

Wereldprimeur

Uniek is dat er overdag paarden, honden en katten door de MRI gaan en dat de scan ’s avonds en in het weekend voor mensen wordt gebruikt. Doordat de MRI open is, is het zeer geschikt voor mensen vanaf 150 kilogram of mensen die claustrofobisch zijn. Met de bijzondere Multi-inzetbare MRI heeft de dierenkliniek in Den Ham een wereldprimeur in handen.
mri-paardenscan

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
BedrijfsnieuwsPaarden
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.