Nieuws | Paarden

Meer paarden met rhinopneunomie in Nijverdal

Op 9 februari meldde de Sectorraad Paarden dat er een neurologische vorm van rhinopneunomie was vastgesteld bij een paard in Nijverdal. In totaal blijken acht paarden van Stalhouderij Olthuis door het virus getroffen te zijn, meldt De Stentor. Eén paard is overleden.
Stalhouderij Olthuis heeft ook nog circa twintig gezonde paarden op stal staan. Eigenaresse Helga Olthuis en haar medewerkers en dierenartsen doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het virus niet verder overslaat.
Het paard dat overleden is, was een jong paard met wedstrijdpotentie. “Het had moeite te staan. We hebben nog met een takel geprobeerd het dier op de benen te krijgen, maar het ging niet meer. We moesten het paard helaas laten inslapen”, zegt Olthuis in De Stentor. Het paard bleek besmet te zijn met rhinopneumonie EHV1 (Equine Herpes Virus (EHV) type 1), een virus dat zich uit in neurologische verschijnselen.
Rhinopneunomie – Dierziekten-ABC

Meer over:
NieuwsPaarden
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.