Nieuws | Rundvee

Onderzoek naar gewrichtsontsteking bij vleeskalveren

De Gezondheidsdienst voor Dieren heeft samen met EcoStyle en vier dierenartspraktijken op 24 bedrijven onderzoek gedaan naar de behandeling van gewrichtsontsteking met Mycoplasma bij vleeskalveren. In het onderzoek werd de antibioticabehandeling vergeleken met een alternatieve behandeling.
Gewrichtsontsteking bij vleeskalveren is een regelmatig terugkerend probleem dat lastig te behandelen is. Bij vleeskalveren treedt het vaak 5 tot 10 weken na het opleggen op en vraagt dan veel aandacht van de begeleidende veehouder en dierenarts. Volgens EcoStyle gaat het veelal om een infectie met Mycoplasma.
De alternatieve behandeling werd uitgevoerd met Pyrogenium compositum en Promotion, een uitwendige gewrichtslotion. EcoStyle meldt dat 28 dagen na het onderzoek verbetering bij de kalveren, die een alternatieve behandeling hadden gekregen, te zien was. In het onderzoek kon, zo meldt EcoStyle, geen significant verschil worden aangetoond tussen de traditionele behandeling met antibiotica en de alternatieve behandeling zonder antibiotica.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsRundvee
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.