Nieuws | Pluimvee

Vogelgriep in 13 Europese landen

In totaal zijn er 13 Europese landen waar wilde vogels met vogelgriep zijn gevonden. Dat meldt staatssecretaris Van Dam aan de Tweede kamer. Het Europees laboratorium voor aviaire influenze in Weybridge heeft het onderzocht.
Wilde vogels met de hoogpathogene vogelgriep, het type H5N8, zijn gevonden in Nederland, Hongarije, Polen, Duitsland, Oostenrijk, Kroatië en Zwitserland, Denemarken, Zweden, Finland, Frankrijk, Servië en Roemenië. Het virus is ook aangetoond bij commercieel gehouden pluimvee in Hongarije, Polen, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Zweden en Frankrijk.
Volgens het lab in Weybridge is 60 procent van de getroffen bedrijven in Europa een eendenbedrijf. 23 procent is ganzenbedrijf. De overige bedrijven hielden kippen of kalkoenen. Het ministerie van Economische Zaken heeft een overzichtskaart op de website geplaatst. Daarop is te zien waar in Europa de vogelgriep is geconstateerd.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPluimvee
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.