Nieuws | Rundvee | Wet- en regelgeving

KoeMonitor moet huidige borgingssystemen vervangen

Belangenorganisaties van zuivelondernemingen (NZO), melkveehouders (LTO, NMV) en dierenartsen (KNMvD, CPD) willen de KoeMonitor introduceren. Die moet de huidige management- en borgingssystemen vervangen. Dat meldt de NZO.
De KoeMonitor is een nieuwe systematiek om de diergezondheid, het dierenwelzijn en de voedselveiligheid in de melkveehouderij te borgen en moet het Periodiek Bedrijfsbezoek (PBB), de Continue Diergezondheidsmonitor (CDM), KoeKompas en andere management- en borgingssystemen bundelen, melden de organisaties.

KoeData, KoeAlert en KoeKompas

KoeMonitor bestaat uit de onderdelen KoeData, KoeAlert en KoeKompas. KoeData is de nieuwe naam voor de Continue Diergezondheidsmonitor (CDM). KoeAlert is een werkwijze om attentiekoeien te signaleren. KoeKompas bestaat al geruime tijd als managementinstrument en is door verschillende zuivelondernemingen inmiddels in de leveringsvoorwaarden opgenomen.

Vanaf januari 2020

Het is de bedoeling dat KoeMonitor vanaf januari 2020 beschikbaar is, zodat zuivelondernemingen die desgewenst dan kunnen toepassen. Tot die tijd hebben melkveehouders, dierenartsen en zuivelondernemingen te maken met de huidige afzonderlijke instrumenten.

Meer over:
NieuwsRundveeWet- en regelgeving
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.