Nieuws | Pluimvee

Twijfel over inzet Exzolt bij bestrijding bloedluis

Met het middel Exzolt is er voor de legpluimveesector een nieuw legaal middel beschikbaar om vogelmijten te bestrijden. Toch durven niet alle pluimveehouders het middel in te zetten. Dat meldt Omroep Gelderland.
Pluimveehouders zijn bang dat er residuen van het middel worden teruggevonden in de eieren, zoals dat gebeurde bij het gebruik van fipronil. Ook eierhandelaren krijgen van Duitse afnemers te horen dat ze geen eieren willen wanneer het nieuwe middel is gebruikt.
Exzolt heeft als werkzame stof fluralaner. De zorgen rondom het middel zijn niet terecht, meent parasitoloog Paul Overgaauw, die is verbonden aan Universiteit Utrecht. Exzolt is volgens Overgaauw een diergeneesmiddel en geen insecticide. Het middel is goedgekeurd door een Europese Autoriteit. Er is geen risico voor de voedselveiligheid. (Bron: Omroep Gelderland)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPluimvee
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.