Nieuws | Pluimvee

Pluimvee moet langer binnen blijven

Pluimvee moet langer binnen blijven, de landelijke ophokplicht die op 12 februari werd ingesteld voor pluimveebedrijven wordt verlengd. Dat schrijft minister Schouten in een brief aan de Tweede Kamer.
De ophokplicht zou na vier weken opnieuw beoordeeld worden door de deskundigengroep dierziekten die de minister adviseert. De deskundigen kwamen op 6 maart bij elkaar en stelden vast dat de kans op insleep van vogelgriep in Nederland kleiner dan vier weken geleden.
Maar op 13 maart is een tweede besmet hobbybedrijf in de buurt van Leipzig in het oosten van Duitsland gevonden. De week daarop, op 21 maart, is een besmetting gevonden bij een kalkoenenbedrijf in het noorden van Duitsland, dicht bij de grens met Groningen.
De deskundigen hebben de besmettingen in Duitsland na 6 maart niet in hun advies kunnen meenemen. Uit voorzorg wordt de ophokplicht voor commercieel pluimvee daarom verlengd en wordt de situatie over vier weken opnieuw beoordeeld.

Meer over:
NieuwsPluimvee
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.