Nieuws | Rundvee

'Geen toegenomen dierenwelzijnsproblemen in stallen'

Er is geen sprake van toegenomen dierenwelzijnsproblemen in stallen door afnemende vraag vanuit horeca en export door de uitbraak van het coronavirus. Dat antwoordt minister Schouten op Kamervragen.
Vooralsnog hebben de grote slachthuizen in Nederland de gebruikelijke aantallen dieren kunnen slachten. Er worden wel minder kalveren geslacht. Dat betekent dat kalveren langer op stal blijven. De kalversector heeft volgens de minister aangegeven dat, mocht er bij de oudste kalveren minder ruimte ontstaan in de hokken, dan in overleg met de slachterijen, de zwaarste kalveren naar het slachthuis worden afgevoerd zodat de rest voldoende ruimte heeft.

Import kalveren gedaald

Sinds de eerste week van april 2020 is de import van kalveren gedaald; Nederland importeerde in 2019 860.000 kalveren. “De kalversector heeft mij verzekerd kalveren uit de Nederlandse melkveehouderij te blijven opzetten”, aldus minister Schouten. Kalfsvlees dat niet direct kan worden afgezet wordt ingevroren.
Schouten is in gesprek met de melkvee- en kalversector over te nemen maatregelen op korte en lange termijn.

Meer over:
NieuwsRundvee
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.