Nieuws | Rundvee

Onderzoek behandeling tegen maagdarmwormen en melkproductie

De faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent gaat onderzoek doen naar het effect van een behandeling tegen maagdarmworminfecties op de melkproductie en vruchtbaarheid van melkkoeien in de volgende lactatie. Dat meldt Dierengezondheidszorg Vlaanderen.
Verschillende studies geven aan dat op melkveebedrijven met een hogere besmettingsgraad (meer antilichamen in de tankmelk) behandeling van de koeien een verhoogde melkproductie kan geven. Het nieuwe onderzoek van de faculteit Diergeneeskunde in Gent wordt gedaan op Belgische melkveebedrijven.
Voor het onderzoek worden koeien van deelnemende melkveebedrijven verdeeld in twee groepen: één groep wordt behandeld met eprinomectine, de andere groep niet. Om  de twee maanden wordt mestonderzoek gedaan en vier keer per jaar wordt de tankmelk onderzocht op antistoffen tegen maagdarmwormen. Verder worden de productie- en vruchtbaarheidsgegevens van de koeien bijgehouden.
Foto: Twan Wiermans

Meer over:
NieuwsRundvee
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.