Nieuws | Varkens

Duitsland: met Afrikaanse varkenspest besmette zwijnen flink toegenomen

Het totale aantal geregistreerde besmettingen met Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen in Duitsland is opgelopen tot 602 gevallen. Dit is het totaal sinds het begin van de uitbraak in Duitsland in september 2020. Dat meldt Agrar Heute op basis van cijfers van het Friedrich Loeffler Instituut (FLI). De Duitse varkensstapel is momenteel vrij van de Afrikaanse varkenspest.
Het totale aantal Afrikaanse varkenspestgevallen in 2020 eindigde op 403. Sindsdien zijn er bijna 200 besmettingen bijgekomen. De meeste gevallen zijn in district Märkisch-Oderland, met een totaal van 347. District Oder-Spree volgt met 189 en Spree-Neisse met 47 gevallen. De drie districten liggen in de deelstaat Brandenburg.
In het district Görlitz in de deelstaat Saksen zijn ondertussen ook 19 besmettingen aangetroffen. Het Saksische ministerie van Sociale Zaken liet op 22 januari weten dat de beperkingszones worden uitgebreid. Ook laat de deelstaat een mobiel elektrisch hek plaatsen, binnen een straal van 2 tot 3 kilometer. Dit is om verspreiding van andere besmette wilde zwijnen te voorkomen.

Meer over:
NieuwsVarkens
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.