Nieuws | Pluimvee

Vogelgriep op vleeseendenbedrijf Biddinghuizen

Bij eenden op een vleeseendenbedrijf in Biddinghuizen is vogelgriep vastgesteld. Dat meldt het ministier van LNV. Vermoedelijk gaat het om een hoogpathogene variant. De bijna 10.000 dieren worden om verdere verspreiding te voorkomen geruimd.

In het gebied van 1 kilometer rond het besmette bedrijf in Biddinghuizen liggen 2 andere pluimveebedrijven. Deze bedrijven worden bemonsterd op vogelgriep en dagelijks intensief gemonitord op onder andere de gezondheid van de dieren. In de 3 kilometer zone rondom het besmette bedrijf liggen 2 andere pluimveebedrijven, deze worden bemonsterd op vogelgriep.

In de 10 kilometer zone rond dit bedrijf liggen 29 andere pluimveebedrijven. Voor deze zone geldt per direct een vervoersverbod. Dat vervoersverbod heeft betrekking op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte. Daarnaast gelden aanvullende regels voor de jacht.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPluimvee
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.