Nieuws | Pluimvee

Vogelgriep in Bocholt dichtbij grens

Dichtbij de Nederlandse grens is in het Belgische Bocholt hoogpathogene vogelgriep vastgesteld. Dat meldt de GD. Het gaat om de dieren van een vogelhandelaar.

Het besmette bedrijf ligt op minder dan tien kilometer van de grens met Nederland. Logischerwijs ligt de beperkingszone van 10 kilometer dan ook deels in Nederland.

In het Nederlandse deel van de beperkingszone liggen naar verwachting tien pluimveebedrijven. Er liggen geen Nederlandse pluimveebedrijven in het 3 kilometergebied rond het Belgische bedrijf. Met de regeling heeft LNV een vervoersverbod voor pluimveebedrijven afgekondigd in het Nederlandse deel van de beperkingszone. Een vervoersverbod heeft betrekking op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte. Meer informatie over het beperkingsgebied Bocholt. (GD / Avined)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPluimvee
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.