Nieuws | Pluimvee

Pluimveebedrijf Bentelo geruimd

Het pluimveebedrijf in Bentelo waar eerder deze week vogelgriep is ontdekt, moet geruimd worden. Het gaat om 120.000 legkippen. De dieren waren besmet met de hoogpathogene variant van het virus.

Een tweede locatie van het bedrijf waar 69.000 dieren werden gehouden, moet ook geruimd worden. Dat is noodzakelijk omdat medewerkers van het bedrijf op beide locaties werken.

In een zone van een kilometer rond het besmette bedrijf in Bentelo bevinden zich drie andere pluimveebedrijven. Twee van die bedrijven hebben geen direct contact met het besmette bedrijf. Het derde bedrijf staat leeg. In het gebied van 3 kilometer rond het besmette bedrijf liggen 4 pluimveebedrijven, deze worden bemonsterd op vogelgriep. In de 10 kilometer zone rond dit bedrijf liggen 32 andere pluimveebedrijven.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPluimvee
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.