Nieuws | Pluimvee

Tweede Kamer wil veldproeven vogelgriepvaccin

De Tweede Kamer vraagt de regering om tegelijk met de laboratoria-onderzoeken te beginnen met veldproeven, zodat zo snel mogelijk begonnen kan worden met het vaccineren van de pluimveestapel tegen vogelgriep.

Het vaccineren van pluimvee kan voorkomen dat grote aantallen dieren worden geruimd, stelt D66 in een motie die op 15 november door een meerderheid in de Tweede Kamer werd gesteund. Momenteel worden er wel verschillende onderzoeken gedaan in laboratoria maar in de praktijk kunnen vaccins anders werken dan in laboratoriumproeven. Daarom wordt aangedrongen op het starten van veldproeven om zo de vaccinatieaanpak te kunnen versnellen.

De Tweede Kamer nam ook een tweede motie van D66 aan. Daarin wordt de minister van LNV gevraagd om een onderzoek te laten doen naar de kosten die dierenhulporganisaties en natuurorganisaties maken in de bestrijding van vogelgriep en te bepalen of deze organisaties daarbij mogelijk een vergoeding van het Rijk voor zouden kunnen ontvangen. (Tweede Kamer)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPluimvee
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.