Nieuws | Pluimvee | Varkens

Onderzoek naar bestrijding hittestress in varkens- en pluimveehouderij

De verwachte klimaatverandering kan langdurige periodes van hitte veroorzaken in West-Europa, waar de varkens- en pluimveehouderij onvoldoende op aangepast zijn. Hittestress kan gezondheid en welzijn van de dieren verstoren, uitval van dieren verhogen en verlies van grondstoffen en nutriënten vergroten.

Daarom is een onderbouwde aanpak nodig om gezondheid en welzijn van dieren in periodes van hittestress te verbeteren en daarmee ook de acceptatie van de dierhouderij te ondersteunen. Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht en vijf bedrijven (Adisseo, Cobb, Elanco, Metex Noovistago en Trouw Nutrition) hebben besloten dit probleem gezamenlijk in een PPS project aan te pakken.

Het project is erop gericht de fysiologische effecten van hittestress bij varkens en pluimvee beter te begrijpen, biomarkers voor onderzoek en praktische toepassing te vinden en interventies te ontwikkelen om de gevolgen van hittestress te bestrijden. Om dit te bereiken omvat het project zowel diepgaande wetenschappelijke studies als praktische validatie, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de expertise en de faciliteiten van de project partners. (Wageningen University & Research)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPluimveeVarkens
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.