Nieuws | Pluimvee

Vogelgriep in Veurne

Er is vogelgriep van het type H5 vastgesteld op een pluimveebedrijf in het West-Vlaamse Veurne. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV). Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, wordt het pluimvee dat nog aanwezig is geruimd.

Rond de haard worden een beschermingszone van 3 km en een bewakingszone van 10 km ingesteld. De bewakingszone overlapt grotendeels met de bewakingszone Warhem en bewakingszone Alveringem.

In de zones worden strenge maatregelen opgelegd. In de zone van 10 km geldt voor pluimvee van alle houders (ook particuliere houders en hobbyhouders) een ophokplicht. In de 3 km zone geldt dit naast pluimvee ook voor vogels. Wie symptomen bij pluimvee of vogels vaststelt, dient een dierenarts te raadplegen.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPluimvee
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.