Nieuws | Paarden | Pluimvee | Rundvee | Schaap-Geit | Varkens | Zoönosen

Symposium ‘Antibiotica, alleen als het moet!’

In het kader van de Europese Antibioticadag organiseert de SDa, Autoriteit Diergeneesmiddelen, samen met de Stichting Werkgroep Antibiotica Beleid (SWAB) en het RIVM op maandag 18 november 2013 het symposium ‘Antibiotica, alleen als het moet!’  Op dit symposium worden nieuwe initiatieven gepresenteerd die een verdere toename van antibioticaresistentie bij mens en dier moeten voorkomen.
De preventie van antibioticaresistentie is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de humane en de veterinaire gezondheidszorg. Daarom ligt de oplossing van de resistentieproblematiek niet alleen bij de dierenarts en dierhouder, maar ook bij de arts en andere professionals.
De initiatieven worden gepresenteerd door onder anderen Hetty van Beers,  Marc Bonten,  Jaap van Dissel, Merel Langelaar, Marcel Mennen,  Dik Mevius, Jan Prins, Leo Schouls  en Aura Timen. Op de website van autoriteit diergeneesmiddelen staat het volledige programma.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPaardenPluimveeRundveeSchaap-GeitVarkensZoönosen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.