Nieuws | Varkens

Terugdringen Salmonella Typhimurium bij varkens

Voergroep Zuid introduceert een oplossing voor het terugdringen van de Salmonella Typhimurium bacterie bij varkens. Volgens de voederfabrikant zorgt de zogeheten Secure-S aanpak ervoor dat varkenshouders snel naar Salmonellacategorie 1 gaan.
De Secure-S aanpak bestaat uit drie onderdelen: de inzet van Secure-S voeders, het toevoegen van AquaVita (in combinatie met waterstofperoxide)  aan het drinksysteem én technisch advies op het varkensbedrijf. Het gevolg van deze drietrapsaanpak is volgens Voergroep Zuid een ongunstig (darm)milieu voor de bacterie Salmonella Typhimurium. Op die manier kan de bacterie zich niet meer ontwikkelen in de darmen van het varken. Hierdoor loopt de hoeveelheid antistoffen tegen Salmonella in het bloedserum terug en wordt de Salmonella bacterie bestreden.
De combinatie van voer, water en advies geeft volgens de Voergroep het beste eindresultaat. Deze combinatie zorgt voor een betere beheersing van de Salmonella-infectiedruk en de meest snelle manier om in Salmonellacategorie 1 terecht te komen.
VoergroepZuid

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsVarkens
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.