Mensen | Nieuws | Rundvee

Hoofdrol voor Groningse veearts in documentaire

Veearts Maaike van den Berg uit Groningen heeft de hoofdrol in de documentaire ‘Veearts Maaike’. De documentaire van de gerenommeerde filmmakers Jan Musch en Tijs Tinbergen moet in juni in première gaan in Delfzijl en wordt komend najaar uitgezonden op televisie. Dat meldt RTV Noord.
Maaike van den Berg, die verbonden is aan dierenartsenpraktijk ‘Van Stad tot Wad’, kreeg in 2013 een brief van Jan Musch en Tijs Tinbergen. Ze wilden komen praten over een tv-documentaire over de boeren in Nederland, met haar in de hoofdrol.  “Ze hebben ongeveer drie jaar mij en mijn collega’s met de camera gevolgd. In die tijd verbleven ze in het huis naast de praktijk, om zo dicht mogelijk bij ons te zijn”, vertelt Van den Berg tegen RTV Noord.

‘Het gaat om ons werk’

Voor de 80 minuten durende documentaire is niets in scène gezet, verzekert Van den Berg.  Zij en haar collega’s hebben de film al gezien. “We zijn tevreden over het resultaat. Het gaat om ons werk, en dat komt goed in de film naar voren.”
Foto: Musch en Tinbergen – RTV Noord

Meer over:
MensenNieuwsRundvee
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.