Nieuws

Eerste gevallen van corona bij nertsen in VS

Bij nertsen van twee pelsdierfokkerijen in de staat Utah in de Verenigde Staten is het coronavirus vastgesteld. Het zijn de eerste gevallen van corona bij nertsen in de VS. Dat meldt de Washington Post.

Medewerkers van de fokkerijen in Utah testten ook positief op het coronavirus. Dean Taylor, de staatsdierenarts van Utah, zei tegen de Washington Post dat aanvullende tests moeten uitwijzen of de nertsen door mensen zijn geïnfecteerd of omgekeerd, en of nertsen op andere bedrijven ziek zijn.
De VS telt ongeveer 275 nertsenfokkerijen, volgens de Fur Commission USA die de nertsenfokkers vertegenwoordigt.

Nederland, Spanje en Denemarken

In april werd ontdekt dat nertsen vatbaar zijn voor het coronavirus toen Nederland uitbraken op verschillende nertsenbedrijven meldde. Later werden ook nertsenfokkerijen in Denemarken en Spanje getroffen.
Volgens Wageningen Bioveterinary Research blijkt uit onderzoek dat nertsen het coronavirus aan elkaar hebben overgedragen. Verder is het aannemelijk dat er besmettingen hebben plaatsgevonden van nerts op mens, aldus het onderzoeksinstituut.

Foto: SwiatRolnika.tv

Meer over:
Nieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.