Nieuws | Onderzoek | Schaap-Geit

Kreupelheid melkgeiten veroorzaakt door Helcococcus ovis

Uit bacteriologisch onderzoek van de GD bij drie melkgeiten is aangetoond dat kreupelheid is veroorzaakt door Helcococcus ovis. De geiten waren een lange tijd kreupel en behandeling sloeg niet aan. Daarom werd besloten ze aan te bieden voor pathologisch onderzoek.
Bij het pathologisch onderzoek werd een purulente (peri)artritis vastgesteld van het klauwgewricht van de achterpoot. Middels bacteriologisch onderzoek werd Helcococcus ovis aangetoond.
Helcococcus ovis wordt, zo meldt GD Veekijker, incidenteel gevonden in de sectiezaal van de Gezondheidsdienst voor Dieren. Enkele jaren geleden werd deze bacterie aangetoond in geitenlammeren die waren gestorven na complicaties na onthoornen. Over de rol van Helcococcus ovis bij het optreden van verschillende problemen op melkgeitenbedrijven is nog niet alles bekend. (Veekijker / AgriHolland)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsOnderzoekSchaap-Geit
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.