Bedrijfsnieuws

Geen verder onderzoek naar KoeMonitor

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat niet verder met het onderzoek naar mogelijk concurrentiebeperkende onderdelen van de ‘KoeMonitor’. Dat meldt de autoriteit op haar website.

De KoeMonitor is een systeem waarmee melkveehouders en zuivelproducenten kunnen aantonen dat ze aan de wettelijke eisen voldoen op het gebied van diergezondheid, dierenwelzijn en voedselveiligheid van melk.

Er zijn, mede in het licht van de Leidraad Duurzaamheidsafspraken van de ACM, onvoldoende aanwijzingen voor een overtreding van de mededingingsregels. Dat stelt de ACM na beoordeling van informatie over de KoeMonitor die zijn opgevraagd bij melkveehouders en ZuivelNL, de ketenorganisatie van de Nederlandse zuivelsector. Wel roept de ACM de partijen op om met elkaar in gesprek te gaan. Wellicht kan ZuivelNL enigszins tegemoet komen aan de bezwaren van de melkveehouders over de KoeMonitor.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.