Nieuws | Paarden

Verblijfplaats paarden registreren

Paardenhouders moeten vanwege de nieuwe Europese Diergezondheidsverordening (AHR) hun dieren en de verblijfplaats van de dieren registreren.

Sinds 21 april moeten dierhouders de verblijfplaats van paarden, pony’s, ezels en zebra’s registreren. De AHR bepaalt onder meer dat alle locaties waar paardachtigen verblijven een Uniek Bedrijfsnummer (UBN) moeten hebben.

Paspoort

De eigenaars en of houders van een paard, pony, ezel of zebra moeten ervoor zorgen dat het dier een paspoort heeft. En de paspoort-uitgevende instantie zorgt voor de registratie van het paspoort bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De locatiehouder registreert de paardachtigen die op zijn locatie verblijven via het UBN. Dit geldt bijvoorbeeld voor houders van een manege, pensionstal, hengsten- of merriehouderij, sportstal of opfokstal. Maar ook voor houders die thuis een paard, pony of ezel hebben staan. (Bron: KNMvD)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPaarden
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.