Pluimvee

Ophokplicht deels ingetrokken

De ophokplicht voor pluimvee is op 19 juni in vijf regio’s ingetrokken. Het gaat om het oostelijk deel van Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant, het midden van Noord-Brabant en Limburg. Dat meldt het ministerie van LNV.

De deskundigen die demissionair minister Schouten van LNV informeren over de vogelgriepsituatie, schatten de kans op besmetting van een pluimveebedrijf via watervogels voor heel Nederland in als matig tot hoog. Maar lokaal kunnen er grote verschillen zijn. Zo is de kans op besmetting in de kustprovincies en langs de grote rivieren hoger dan in andere gebieden. De kans op een uitbraak in de vijf regio’s waar op de ophokplicht is ingetrokken, achten de deskundigen matig.

De ophokplicht was voor heel Nederland bijna acht maanden van kracht, veel langer dan in voorgaande jaren. Dat komt volgens minister Schouten door een bijzonder vogelgriepseizoen, met name bijzonder omdat het seizoen veel langer duurt.

Over de auteur: Henk ten Have
...
Meer over:
Pluimvee
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.