Nieuws | Pluimvee

Vogelgriep op eendenbedrijf in Hierden

Op een eendenbedrijf in Hierden, waar zo’n 7.000 dieren worden gehouden, is vogelgriep vastgesteld. Waarschijnlijk gaat het om een hoogpathogene variant. De eenden worden uit voorzorg geruimd door de NVWA.

Het getroffen bedrijf is begin februari ook al geruimd vanwege vogelgriep. In het gebied van 1 kilometer rond het besmette bedrijf in Hierden liggen 3 andere pluimveebedrijven. Deze bedrijven hebben geen directe contacten gehad met het besmette bedrijf. Deze bedrijven worden geblokkeerd, bemonsterd op vogelgriep en dagelijks intensief gemonitord op onder andere de gezondheid van de dieren. In de 3 kilometerzone rondom het besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven.

In de 10 kilometerzone liggen 21 bedrijven, waarvoor per direct een vervoersverbod geldt. Het vervoersverbod heeft betrekking op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPluimvee
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.