Nieuws | Pluimvee

Vogelgriep op kalkoenenbedrijf Ospel

In Ospel (L.) is op een kalkoenenbedrijf vogelgriep vastgesteld. Dat meldt het ministerie van LNV. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de ongeveer 23.850 kalkoenen geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Binnen een zone van 1 kilometer liggen nog vijf andere pluimveebedrijven waarvan er drie leeg staan. De twee overige bedrijven worden uit voorzorg geruimd om verspreiding naar de omliggende bedrijven te voorkomen. Het besmette bedrijf ligt in pluimveedicht gebied. Wanneer er niet preventief geruimd wordt, kan de besmetting zich in dit gebied snel naar omliggende bedrijven verspreiden.

Binnen een zone van 3 kilometer liggen 28 andere pluimveebedrijven. Deze bedrijven worden gescreend op vogelgriep en de komende 14 dagen intensief gemonitord op ziekteverschijnselen die op vogelgriep kunnen wijzen.

In de 10 kilometerzone liggen 110 andere bedrijven met pluimvee. In dit gebied geldt per direct het vervoersverbod.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPluimvee
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.