Nieuws | Pluimvee

Kalkoenbedrijf in Houthulst getroffen door vogelgriep

Op een kalkoenenbedrijf in het Belgische Houthulst is vogelgriep vastgesteld. Om verdere verspreiding te voorkomen worden de dieren op het bedrijf geruimd. Dat meldt het FAVV.

Rond het besmette bedrijf worden een beschermingszone van 3 kilometer en een bewakingszone van 10 kilometer ingesteld. In de zones gelden extra maatregelen om verspreiding te voorkomen.

Het Belgische federale agentschap voor veiligheid van de voedselketen FAVV wijst er op dat het vogelgriepvirus al sinds september sterk circuleert onder wilde vogels. Daardoor is het risico groot dat je pluimvee met vogelgriep wordt besmet, via contact met wilde vogels. Er zijn zo in de afgelopen 4 maanden meer dan 20 besmettingen vastgesteld op bij commerciële en particuliere houders. Daarnaast zijn in het hele land ook tientallen besmette wilde vogels gevonden. Sinds 5 oktober geldt er in België de afschermplicht voor alle geregistreerde pluimveehouderijen. (AgriHolland)

 

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPluimvee
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.