Nieuws | Rundvee

Geen nieuwe IBR-besmettingen in Noord-Nederland

Hoewel er in januari nog acht IBR-vrije melkveebedrijven in Noord-Nederland te maken kregen met een IBR-besmetting, zijn er sindsdien nog geen nieuwe bedrijven met een nieuwe infectie bijgekomen. Dat meldt De Gezondheidsdienst voor Dieren.

Bij het maandelijkse bewakingsonderzoek via tankmelk zijn in februari geen verdere tankmelkomslagen aangetoond op vrije bedrijven. Al is volgens de GD niet uitgesloten dat er in maart nog tankmelkomslagen zullen volgen, door de inzet van vaccinatie en aanscherping van hygiëneprotocollen lijkt de uitbraak in het gebied tot stilstand te zijn gebracht.

Verspreid over de rest van Nederland zijn er dit jaar wel enkele andere vrije bedrijven besmet geraakt, maar voor zover de GD kan melden is er daarbij geen relatie met het cluster in het noorden van het land.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsRundvee
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.