Nieuws | Schaap-Geit

Opnieuw kreupelheid na injectie met antibioticum

Bij een geit is afgelopen december kreupelheid vastgesteld na het gebruik van het antibioticum Draxxin. Het beeld kwam overeen met de eerder gemelde klachten na behandeling met Draxxin. Dat meldt de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD).

De geit was ingestuurd voor pathologisch onderzoek nadat het dier verlammingsverschijnselen had ontwikkeld aan de linkerachterpoot. Op basis van de anamnese bleek dat de geit ‘overkoot’ stond en het been niet werd belast. Het dier had kort daarvoor intramusculair een injectie Draxxin toegediend gekregen in verband met luchtwegproblemen en kreupelheid. Gedurende vier weken werd een zwelling van de linkerpoot waargenomen. De afwijkende gang bleef na deze periode onveranderd.

Het pathologierapport vermeldt een gefibroseerd proces in de knieholte van de linkerachterpoot met een diameter van ongeveer 8 centimeter, waarbij de Nervus ischiadicus (grote beenzenuw) betrokken is, net als de linker popliteale lymfeknoop. Als gevolg daarvan kon de poot in de ondervoet niet meer volledig worden gestrekt.

De GD adviseert dierenartsen en veehouders bijwerkingen van gebruikte medicatie of producten te melden bij de betreffende leverancier of het Bureau Diergeneesmiddelen.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsSchaap-Geit
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.