Nieuws | Rundvee

Eerste longworminfectie bij melkvee

De Gezondheidsdienst voor Dieren heeft eind juni de eerste longwormbesmetting bij melkvee gevonden. Augustus is de periode dat de meeste verschijnselen en dus ook schade van longworm wordt gezien maar de eerste (incidentele) gevallen treden elk jaar al veel eerder op, soms al in mei.

Door de snelle ontwikkeling van longworm kan de besmettingsgraad op een weiland snel toenemen. De GD adviseert om bij hoestklachten in de weide zo snel mogelijk contact op te nemen met de dierenarts. Zodra de diagnose helder is, is het zaak om de dieren zo snel mogelijk te behandelen om permanente schade aan de longen zo goed mogelijk te voorkomen. De diagnose kan gesteld worden door goed klinisch onderzoek, eventueel aangevuld met mestonderzoek.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsRundvee
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.