Nieuws | Rundvee | Schaap-Geit

Schmallenbergvirus vastgesteld in Duitsland

In het Duitse Koblenz heeft de LUA (Landesuntersuchungsamt) het Schmallenbergvirus ontdekt bij een kalf en meerdere schapen. Dat meldt de onderzoeksinstantie zelf. Nadat de LUA in 2012 voor de eerste keer het virus vaststelde, is dit de 95e keer sindsdien.
Op het bedrijf in Koblenz bestaat volgens de LUA de kans dat volgend voorjaar dieren worden geboren met afwijkingen aan ledematen of hersenen. Die dieren worden of dood geboren of moeten later worden afgemaakt. In beide gevallen wil de LUA in het Institute for Animal Disease Diagnostics in Koblens de dieren onderzoeken. De kosten voor dat onderzoek worden naar verluid betaald door de deelstaat Rheinland-Pflaz.
Het Schmallenbergvirus wordt waarschijnlijk veroorzaakt door knutten. De ontdekking in Duitsland is opvallend te noemen, want de knutten zijn over het algemeen actief bij zomerse temperaturen.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsRundveeSchaap-Geit
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.