Nieuws | Rundvee

Webtool brengt antibioticagebruik melkveebedrijven in kaart

Het M-team van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent heeft samen met een aantal partnerorganisaties een webtool ontwikkeld om het antibioticagebruik op melkveebedrijven in kaart te brengen. Dat meldt het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw (Vilt).
Een melkveehouder kan via de tool, de Maatlat Antibioticum, ingeven hoeveel en voor welke toepassing hij antibiotica heeft gebruikt. Vervolgens krijgt hij een beeld van het antibioticagebruik op zijn bedrijf in vergelijking met dat op andere bedrijven. Met deze informatie kan de boer samen met zijn dierenarts nagaan hoe het antibioticagebruik en dus ook de kosten op zijn bedrijf kunnen worden verminderd, zonder in te boeten op de diergezondheid en melkkwaliteit.
Partners van het M-team in dit project zijn Boerenbond, Integrale Kwaliteitszorg Melk (IKM), de Belgische Confederatie Zuivel (BCZ), en het Melkcontrole Centrum (MCC) Vlaanderen.

Meer over:
NieuwsRundvee
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.