Nieuws | Schaap-Geit | Zoönosen

Enquête over bijwerkingen van Q-koortsvaccin

Dierenartsen van de zogenoemde geitencontactcommissie hebben een enquête opgesteld voor geitenhouders over bijwerkingen van het Q-koortsvaccin Coxevac.
Geiten kunnen te lijden hebben onder de vaccinatie tegen Q-koorts. Om de problemen door de vaccinatie te kunnen verminderen, met medewerking van de producent van het vaccin, zijn bevindingen van geitenhouders over de Q-koortsvaccinatie nodig. Met de enquête willen de dierenartsen van de geitencontactcommissie de bevindingen van geitenhouders over het jaar 2015 verzamelen. De enquête kan tot eind april worden ingevuld via de website van Elda.
Geitenhouders kunnen ook via hun eigen dierenarts hun gegevens laten anonimiseren en vervolgens naar Elda laten sturen.

Analyse effecten vaccinatie op melkgift

Onderaan de vragenlijst kan aan Elda toestemming worden gegeven om de bevindingen te gebruiken voor nadere analyse van de effecten van vaccinatie op de melkgift. Dit is vooral van belang om uit te vinden of de oudere/meest gevaccineerde dieren het meest te lijden hebben onder de vaccinatie.
Vragen over het invullen of het doel van de enquête kunnen geitenhouders mailen naar barbara@elda.nl. De vragen worden doorgestuurd naar de geitencontactcommissie.

Meer over:
NieuwsSchaap-GeitZoönosen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.