Nieuws | Varkens

Desinfectiemiddel tegen Afrikaanse varkenspest

MS Schippers heeft een desinfectiemiddel ontwikkeld voor de bestrijding van Afrikaanse varkenspest. Dat meldt het bedrijf. Volgens Schippers komt het middel, MS Megades Novo, positief door onafhankelijke tests.
Hygiëne van mensen, dieren en materialen spelen een belangrijke rol bij Afrikaanse Varkenspest. Daarom heeft MS Schippers Megaded Novo ontwikkeld. Het is een schuimend ontsmettingsmiddel dat toegelaten is voor de bestrijding van bacteriën, gisten en virussen in verblijfsplaatsen en transportmiddelen. Een aantal bestanddelen zijn afkomstig uit de medische wereld en humane voedingsindustrie.
Uit onderzoek door Pirbright Institute in het Verenigd Koninkrijk is gebleken dat het middel bij een dosering van 0,25 procent meer dan 99 procent afdoding tegen het AVP-virus geeft.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsVarkens
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.