Nieuws | Pluimvee

H5N8 vogelgriep in Slowakije

Na Polen is ook in Slowakije de hoogpathogene variant van vogelgriep, H5N8, vastgesteld. Het gaat om een hobbyhouder. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft een tweede reiniging en ontsmetting verplicht gesteld bij pluimveewagens die ongeladen uit Polen of Slowakije terug keren in Nederland.
Vervoermiddelen voor pluimvee of broedeieren die leeg terugkeren of komen uit Polen of Slowakije moeten na binnenkomst in Nederland een tweede reiniging en ontsmetting ondergaan, op een erkende reinigings- en ontsmettingsplaats. Deze verplichting geldt eveneens voor invoer vanuit landen van buiten de Europese Unie.
Na afloop van de tweede reiniging en ontsmetting laat de transporteur daarvan het bewijs invullen en ondertekenen door de toezichthouder van de erkende reiniging- en ontsmettingsplaats. Vervolgens stuurt de transporteur dit bewijs naar het centrale meldpunt van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). (Bron: AgriHolland)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPluimvee
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.