Nieuws | Paarden

Website voor melden van paardengriepverschijnselen

LTO Paardenhouderij lanceert een vrijwillig meldingssysteem om griepverschijnselen bij paarden te kunnen melden. Door al in een vroeg stadium griepverschijnselen bij paarden te dele, hoopt LTO dat de ziektedruk onder paarden beter in beeld komt zodat paardeneigenaren hiernaar kunnen handelen.
De paardenziektes rhino, droes en influenza zijn zeer besmettelijke ziektes voor paarden onderling, maar niet meldingsplichtig. Hierom vindt LTO Paardenhouderij het juist wel belangrijk dat paardenhouders in beeld hebben waar paardengriepverschijnselen heersen. Via de website Paardengriep.nl kunnen de griepverschijnselen bij paarden door de eigenaar gemeld worden. Deze meldingen worden anoniem per tweecijferige postcode geplaatst, waarna het rekenmodel per regio het aantal meldingen op de website weergeeft. Naast dat je melding kunt doen op de website, kun je ook een alert ontvangen als er droes, influenza of rhino gediagnosticeerd wordt in jouw omgeving.

Meer over:
NieuwsPaarden
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.